Przepis na biodrówka

Biodrówka z pieczarkami

Biodrówka z pieczarkami

Mięso jest kruche i delikatne. ). Składniki. 70 dkg biodrówki. 2 cebule. 50 dkg pieczarek. 3 ząbki czosnku. sól, pieprz
Biodrówka duszona w cebuli

Biodrówka duszona w cebuli

Składniki. ok 70 dkg biodrówki. 2 średnie cebule. 1 garść suszonych grzybów. sól, pieprz. słodka papryka. przyprawa małgośka
gulasz z biodrówki z mieszanym makaronem po seczuańsku...

gulasz z biodrówki z mieszanym makaronem po seczuańsku...

biodrówka 70 dag, olej rzepakowy 1/4 szklanki, cebula 1 sztuka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, kucharek 1 łyżeczka, woda 2 szklanki, mąka ziemniaczana 1 łyżeczka, makaron po seczuańsku Royal Brand 250 gram, przyprawa do zup - do smaku
Kiełbasa myśliwska

Kiełbasa myśliwska

I (od szynki, biodrówka). I (od szynki, biodrówka). Pin It. Chyba nikogo nie muszę przekonywać do tego, że samodzielnie przygotowana kiełbasa jest najsmaczniejsza
WOŁOWINA

WOŁOWINA

17) biodrówka (biodrowa)- mięso na rosół i na pieczyste. WOŁOWINA(Wpis powstał w oparciu o program "Wiem co jem", stronę i )Największymi jej producentami są Chiny, Brazylia i USA
Kotlety mielone babci Basi

Kotlety mielone babci Basi

1/2 kg wieprzowiny, ( biodrówka, szynka,łopatka, itp. Bułkę namoczyć w wodzie ,. Mięso umyć i zmielić ( można już kupić w sklepach zmielone na miejscu, tak jak w moim przypadku
Gulasz segedyński

Gulasz segedyński

1 kg mięsa wieprzowego jak na gulasz (z łopatki, biodrówka itp). Gulasz segedyński to pyszna, sycąca, węgierska potrawa smakiem zbliżona do naszego bigosu
Kiełbasa krakowska parzona

Kiełbasa krakowska parzona

I (od szynki, biodrówka). I (od szynki, biodrówka). Pin It. Zapraszam na kolejny przepis na pyszną domową wędlinę, tym razem jest to kiełbasa krakowska parzona
Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem

800 g mięsa wieprzowego ( biodrówka, karkówka). 800 g mięsa wieprzowego ( biodrówka, karkówka). Już tak dawno nie robiłam pierogów, że musiałam zajrzeć do swojego poprzedniego przepisu, żeby sobie przypomnieć jak się je robi
Kotlety mielone - przepis podstawowy / Frikadellen - Fleischpflanzerl

Kotlety mielone - przepis podstawowy / Frikadellen - Fleischpflanzerl

Do kotletów nadaje się łopatka, biodrówka, niezbyt tłusta karkówka, ligawa, schab. Kotlety mielone to jedno z najbardziej popularnych dań na całym chyba świecie jak świat długi i szeroki wszędzie robią smażone, pieczone, duszone kulki z mielonego mięsa, dodając typowe dla siebie przyprawy
Pasztet domowy

Pasztet domowy

 2-3 duże piersi z kurczaka ok  1,5 kg mięsa -może być wieprzowe, wołowe czy mix tych mięs 1/2 kg surowego boczku lub podgardla4-5 jajek6 średnich marchewek 3 pietruszki  pół dużego selera 3-4 cebule 1/2 kg wątróbki drobiowej2 suche kajzerki3 liście lauroweok 6 ziaren pieprzu kilka ziaren jałowca i gorczycygłówka czosnku gałka muszkatołowasól, świeżo zmielony pieprz cząberświeże ziołaoreganomajeranek tłuszcz do wysmarowania keksówekbułka tarta do obsypania keksówek Mięso do pasztety może być to łopatka, karczek, szynka lub biodrówka,a nawet mięso drobiowe jednak wtedy pasztet będzie nieco suchy dlatego ja najczęściej używam różnych rodzaju mięs
staropolski bigos po mojemu

staropolski bigos po mojemu

Z zamiarem zrobienia bigosu nosiłam się już jakiś czas. Chciałam zobić go od podstaw, po swojemu. Bez kminku (którego szczerze nienawidzę), z dodatkiem chudego mięsa i przecieru pomidorowego