Przepis na bigos w szybkowarze przepis

1 Zapisać
Bigos staropolski

Bigos staropolski

Przepyszny bigos, który z pewnością pokochacie. Ma tylko jedną wadę. Sekretem jego smaku jest naprzemienne gotowanie i studzenie - idealnie, jeśli możemy zacząć przygotowywać bigos tydzień przed okazją, na którą go robimy, gotując codziennie przez godzinę
58 Zapisać
Aromatyczne udka drobiowe z cebulką

Aromatyczne udka drobiowe z cebulką

Bigos wieprzowo - wołowy szybciuteńki. natnij nożem mięso wzdłuż kościnastępnie delikatnie odetnij mięso od kości z prawej i lewej stronywsuń czubek noża pod kość (uwaga na palce) i przeciągnij nim wzdłuż kości, tym samym odcinając od niej mięsona koniec, jeśli mięso trzyma się jeszcze kości, wygnij ją lekko - czasem tyle wystarczy, aby kość wyskoczyła ładnie samaopłucz mięso pod bierzącą wodą i osusz dokładnie papierowym ręcznikiemposyp z obu stron solą, pieprzem, curry i ostrą papryką, możesz też natrzećprzełóż natarte mięso do szklanej miskinakryj miskę folią aluminiową i odstaw do lodówki na co najmniej godzinę (możesz śmiało zostawić je tam na całą noc) w szybkowarze rozgrzej masło klarowane i podsmaż szybko udka/nóżki drobiowe z obu stron na rumiany kolor - smażenie rozpocznij skórą do dołu, mięso dociskaj z wierzchu podczas smażenia, aby było jak najbardziej płaskiegdy mięso się już zamknie i zarumieni, posyp je cebulką wlej do szybkowaru zimną wodę zamknij szczelnie garnek i gotuj zgodnie z przepisem Etap Ipo upływie czasu gtowania i otwarciu garnka obróć udka na drugą stronęzamknij szczelnie garnek i gotuj zgodnie z przepisem Etap IIpo otwarciu garnka, wstaw otwarty szybkowar na palnik o średniej mocyprzez chwilę odparowuj nadmiar sosu, obracając przy tym co chwilę mięso, aby sosik osiadł na nóżkach (trwa to dosłownie chwilkę) - patrz zdjęcia poniżej
41 Zapisać
Rolady drobiowe z farszem z salami, ziemniaków i żółtego sera

Rolady drobiowe z farszem z salami, ziemniaków i żółtego sera

Bigos wieprzowo - wołowy szybciuteńki. natnij każdy pomidor na czubku w kształt krzyżazalej pomidory wrzącą wodą i pozostaw na chwilkęjak tylko skórka zacznie odchylać się od miąższu, odlej ciepłą wodę i zalej pomidory zimną wodąodlej wodę i z każdego pomidora zdejmij skórkękażdy pomidor przekrój na pół lub na mniejsze kawałkiwrzuć pomidory do blendera i dokładnie zmiksujprzelej zmiksowane pomidory do szybkowarudodaj czosnekdosyp cukier, sól, pieprz i dolej wodęzamknij szczelnie garnek i gotuj zgodnie z przepisem Sos
Więcej przepisów na %s strony