Przepis na babka z kawä… i cukrem trzcinowym

2 Zapisać
Babka piaskowa z cukrem trzcinowym

Babka piaskowa z cukrem trzcinowym

* Cukier brązowy może być często mylony z cukrem trzcinowym nierafinowanym. To jedna z moich ulubionych babek
10 Zapisać
Babka piaskowa waniliowo-kakaowa

Babka piaskowa waniliowo-kakaowa

Ostudzone ciasto posypać przez sitko cukrem pudrem. Pyszna babka, której nie sposób popsuć. -) Świetnie się nada nie tylko na święta, ale również będzie doskonałym zamiennikiem pierniczków do codziennej kawy
5 Zapisać
Babka czekoladowo-orzechowa

Babka czekoladowo-orzechowa

Ubiłam jajka z cukrem pudrem do białości. Joanna Babka z marcepanem i polewą krówkową. Babka jest cudownie wilgotna i delikatna
4 Zapisać
Babka cytrynowa czyli Slodki Czwartek, Maly Lakomcuch w kuchni i poWeekendowe Lakocie w jednym

Babka cytrynowa czyli Slodki Czwartek, Maly Lakomcuch w kuchni i poWeekendowe Lakocie w jednym

W misce mieszamy jajka z olejem, skórką, sokiem, jogurtem i cukrem. Ta babka jest niezwykła z kilku powodów
2 Zapisać
Babka jaglana (bezglutenowa)

Babka jaglana (bezglutenowa)

Na koniec posypać babkę cukrem pudrem. Babka jest miękka, wilgotna, lekka, nie za słodka, po prostu pychota
1 Zapisać
Babka jogurtowa z bakaliami

Babka jogurtowa z bakaliami

Ostudzoną posypać przez sitko cukrem pudrem. Pyszna babka jogurtowa w bakaliami świetnie sprawdzi się na świąteczny stół i nie tylko
1 Zapisać
Przekładana babka bananowo-kawowa

Przekładana babka bananowo-kawowa

Ubiłam jajka z cukrem na puszystą masę. Babka upieczona na oleju rzepakowym z dodatkiem. „Banany, kawa i kajmak to dla mnie połączenie idealne
1 Zapisać
Babka kajmakowa

Babka kajmakowa

Jajka ubij z cukrem przez kilka minut, aż masa jajeczna będzie jasna i puszysta. Babka kajmakowa, wyszła bardzo delikatna, idealna w konsystencji i smaczna
1 Zapisać
Babka Czekoladowa z Pistacjami na Wielkanoc

Babka Czekoladowa z Pistacjami na Wielkanoc

Cukier zastąp cukrem trzcinowym. Dlaczego utarte z cukrem masło zwarzyło mi się po dodaniu jajek. Moja walka z zimową aurą wciąż trwa
0 Zapisać
Wegańska babka z truskawkami

Wegańska babka z truskawkami

Mąki mieszamy ze sobą, z sodą i cukrem oraz wiórkami kokosowymi. Truskawkiteraz tak przepyszne, że warto upiec z nimi ciasto, taka pełnoziarnista babka do kawy albo na śniadanie będzie jak znalazł, polecam
0 Zapisać
Babka drożdżowa z kakao

Babka drożdżowa z kakao

Następnie obficie posypać cukrem trzcinowym i wyłożyć wiórki masła. Wyrośnięte ciasto wałkujemy, posypujemy obficie kakao, cukrem, dodajemy wiórki masła i zwijamy jak roladę
0 Zapisać
Babka czekoladowa na majonezie

Babka czekoladowa na majonezie

Posypałam ją tylko cukrem pudrem, ale polewa czekoladowa również będzie świetnym pomysłem. Czekoladowa babka na majonezie
5 Zapisać
Ciasto amarantusowe z polewą czekoladową (bezglutenowe)

Ciasto amarantusowe z polewą czekoladową (bezglutenowe)

Przyznaję, że to mój pierwszy wypiek z użyciem tego składnika i nieskromnie pochwalę się, że jest to najlepsza babka jaka do tej pory piekłam
2 Zapisać
Wegańskie ciasto z karobem na oliwie (bez jajek, bez mleka)

Wegańskie ciasto z karobem na oliwie (bez jajek, bez mleka)

Babka karobowa, bez jajek, bez masła i mleka. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem, lukrem lub polewą kakaową/karobową
1 Zapisać
Ciasto czekoladowe bez miksowania – w 10 minut

Ciasto czekoladowe bez miksowania – w 10 minut

Mąki wymieszać z cukrem, goździkami, sodą i proszkiem. Ostatnio coraz bardziej widzę swoją zdolność do kreowania prostych i pysznych dań
0 Zapisać
DOMOWY CHLEB GRYCZANO-JAGLANY

DOMOWY CHLEB GRYCZANO-JAGLANY

To zdecydowanie chleb dla tych, którzy nie wykazują zbyt wielkich umiejętności w zakresie piekarnictwa i mają już za sobą co najmniej kilka nieudanych prób wypiekania
0 Zapisać
WIELKANOCNA BABA v.alternatywna

WIELKANOCNA BABA v.alternatywna

puszysta, aromatyczna drożdżowa babka - wersja alternatywa dla ucieranej. Zdrowsza od klasycznej - bo z dodatkiem mąki graham
0 Zapisać
Domowy ajerkoniak

Domowy ajerkoniak

Chyba nie muszę go przedstawiać myślę, że każdy choć raz miał okazję spróbować. Przechowujemy w lodówce