Przepis na babka podstawowy

0 Zapisać
Babka ziemniaczana (wersja podstawowa)

Babka ziemniaczana (wersja podstawowa)

Chyba nie muszę opisywać babki ziemniaczanej, bo zapewne każdy ją zna. Ale dla tych, którzy jeszcze jej nie robili - poniżej przedstawiam prostą, podstawową wersję na smaczne danie
6 Zapisać
Pomarańczowa babka gotowana

Pomarańczowa babka gotowana

Teraz babka gotowana w nowej odsłonie. Pomarańczowe wnętrze i polewa zmieniają smak i wygląd, ale tak jak wersja podstawowa, babka jest lekka, sypka i rozpływa się w ustach
4 Zapisać
Babka cytrynowa

Babka cytrynowa

) wystarczy kilka podstawowych składników i chwila spędzona w kuchni, a potem oczekiwanie, aż resztę zrobi za Nas piekarnik
3 Zapisać
Babka piaskowa dla karmiącej (bez proszku do pieczenia)

Babka piaskowa dla karmiącej (bez proszku do pieczenia)

Najprostsza jest babka piaskowa bez proszku do pieczenia. Kolejna propozycja dla mamy karmiącej. Tym razem coś na deser
2 Zapisać
Babka ziemniaczana z boczkiem

Babka ziemniaczana z boczkiem

Babka ziemniaczana z utartych, surowych ziemniaków z dodatkiem boczku i cebulki to wspaniałe drugie danie
2 Zapisać
BABKA ZIEMNIACZANA Z SUSZONYMI POMIDORAMI.

BABKA ZIEMNIACZANA Z SUSZONYMI POMIDORAMI.

Poniżej przedstawiam Wam przepis nie do końca podstawowy bo dodałam do niego suszone pomidory, przez co babka ziemniaczana zrobiła się trochę śródziemnomorska, ale wystarczy ich nie dodawać i będziecie mieć babkę tradycyjną
2 Zapisać
Migdałowa babka majonezowa w dwóch kolorach

Migdałowa babka majonezowa w dwóch kolorach

Ponieważ pierwszy raz biorę udział w akcji wspólnego pieczenia, poniżej cytuję kilka słów o podstawowych zasadach [źródło TU]
1 Zapisać
Bezjajeczna babka marmurkowa

Bezjajeczna babka marmurkowa

- zawierają przyjaźnie i tworzy silne więzi rodzinne (ciasnota i natłok innych kur wbrew pozorom nie ułatwiają kontaktów towarzyskich, wręcz przeciwnie nie pozwalają realizować podstawowych potrzeb czy zachowań, zresztą kto by był w stanie zawierać znajomość w takich warunkach, ja na pewno nie
1 Zapisać
Babka wielkanocna

Babka wielkanocna

Teraz mamy możliwość wyboru różnych ciast na Święta Wielkanocne, ale chyba Babka jest jednym z podstawowych wypieków, które zawsze goszczą o tym czasie w naszych domach
1 Zapisać
Babka proszkowa

Babka proszkowa

U mnie na zdjęciu wersja bez ozdabiania, bo jest to podstawowy przepis dla Was. Milusińscy w ferworze walki udało mi się znaleźć chwilkę i wstawić dla Was przepis na świąteczną babkę
1 Zapisać
Babka drożdżowa

Babka drożdżowa

Przepis jest podstawowy, więc spokojnie można próbować innych dodatków. Na wszelkie smutki zawsze pomagają domowe wypieki, a przynajmniej tak jest w moim przypadku
1 Zapisać
Szampańska Babka z żurawiną

Szampańska Babka z żurawiną

W końcu pokończyły mi się słodkości robione na święta. teraz przynajmniej nie żałuje że zrobiłam tak mało
0 Zapisać
Babka majonezowa

Babka majonezowa

Babka na zdjęciu jest zrobiona zgodnie z podstawowym przepisem z dodatkiem kilku kropli aromatu cytrynowego i polana lukrem wykonanym z soku cytrynowego wymieszanego z cukrem pudrem
0 Zapisać
Babka z krĂłwkami i polewÄ… kajmakowÄ

Babka z krĂłwkami i polewÄ… kajmakowÄ

Pyszna, wilgotna babka z kawałkami krówek w środku. Generalnie na tej próbie powinnam skończyć, ale babka była pyszna, więc próbowałam dalej
0 Zapisać
Cytrynowa babka w cytrynowej polewie

Cytrynowa babka w cytrynowej polewie

i chyba z najbardziej podstawowych składników. ) Babka tradycyjna, a. Chodzi o to, by babka. Przepis jest bardzo prosty, ciasto dość szybkie w zrobieniu
0 Zapisać
Babka cytrynowo - makowa

Babka cytrynowo - makowa

Przepis podstawowy znalazłam na tym blogu, jednakşe go zmodyfikowałam. Babka dzięki dodatkowi soku i skórki cytryny stanowi miłą odmianę wśród słodkich, wielkanocnych wypieków
0 Zapisać
Babka piaskowa.

Babka piaskowa.

Podstawowy. 1 babka. Podstawowy. przepis na babkę piaskową. Przygotowanie. 30 minut. Pieczenie. 45 minut. Gotowe. do podania
0 Zapisać
Klasyczna babka drożdżowa.

Klasyczna babka drożdżowa.

Podstawowy. 1 babka. Podstawowy. przepis na babkę drożdżową z dodatkiem skórki, pomarańczowej,. czekolady i rodzynek oraz lukru pomarańczowego