Przepis na babka majonezowa 4 jajka

22 Zapisać
Babka majonezowa

Babka majonezowa

Dzisiejsza babka to wypiek, do którego podchodziłam bardzo ostrożnie i od ubiegłego roku. Babka jest bardzo puszysta, miękka i wilgotna
6 Zapisać
Babka majonezowa

Babka majonezowa

Takie jak na przykład ta babka. Babka dzięki dodatkowi majonezu jest wilgotna, nie za słodka i ma piękny żółty kolor, poza tym majonez w ogóle nie jest w cieście wyczuwalny
6 Zapisać
Babka majonezowa

Babka majonezowa

Jedno jest pewne, babka majonezowa zachwyci każdego domownika. Pin ItCo najbardziej lubię w pieczeniu. Nieoczywistości
5 Zapisać
Wielkanocna Babka Majonezowa

Wielkanocna Babka Majonezowa

Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Babka jest strasznie łatwa i szybka w przygotowaniu , przy tym pyszna i delikatna
5 Zapisać
Babka majonezowa

Babka majonezowa

Ten czas na miksowanie trzeba koniecznie poświęcić, babka tego potrzebuje. (proporcje na klasyczną formę babkową lub keksówkę o wymiarach 25 cm x 11,5 cm) - 4 jajka,- 200 g cukru,- 2 czubate łyżki majonezu,- 1/2 szklanki mąki pszennej,- 1/2 szklanki mąki tortowej,- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,- aromat śmietankowy - 1 łyżeczka,- cukier puder do posypania,Przygotowanie. 1) Jajka rozbijam dokładnie na żółtka i na białka. 3) Kiedy białka są już ubite dodaję 4 żółtka i majonez i miksuję ok. -)4) Po tym czasie dodaję obydwie mąki, proszek do pieczenia oraz aromat śmietankowy. 5) Ciasto przelewam do uprzednio wysmarowanej tłuszczem i obsypanej mąką foremki i w nagrzanym do 180 stopni C piekarniku piekę przez około 45 - 50 minut.  U mnie babka była idealna już po 40 minutach - należy do sprawdzić suchym patyczkiem. 4 jajka
4 Zapisać
Babka majonezowa

Babka majonezowa

Jajka przelewamy wrzątkiem przez kilka sekund. Babka majonezowa to hit zarówno przed laty, jak i teraz
4 Zapisać
Babka majonezowa

Babka majonezowa

Dodajemy cukry, aromat, jajka oraz majonez. Babka majonezowa z tego przepisu zawsze się udaje i jest niesamowicie smaczna
4 Zapisać
Wielkanocna babka majonezowa

Wielkanocna babka majonezowa

Babka majonezowa. Natomiast ta babka podobna jest do wilgotnego ciasta drożdżowego, jednak z taką różnicą, że dłużej zachowuje świeżość
4 Zapisać
Babka majonezowa

Babka majonezowa

Wkrótce święta a bardzo popularna teraz stała się babka majonezowa. Byłam pod wrażeniem, babka jest prosta w przygotowaniu, wychodzi bardzo puszysta a nikt nie uwierzy, że w środku jest majonez
3 Zapisać
Wielkanocna babka majonezowa

Wielkanocna babka majonezowa

Babka z tego przepisu wychodzi idealna, mięciutka, pulchniutka i rozpływająca się w ustach, a majonezu nie czuć wcale
3 Zapisać
Wielkanocna babka majonezowa

Wielkanocna babka majonezowa

4 jajka. 3/4 szklanki cukru. Piec na złoto przez 45 minut lub do tzw. 4 jajka. 3/4 szklanki cukru. Nie przepadam za majonezem więc jem go bardzo rzadko, praktycznie tylko w sałatce jarzynowej
2 Zapisać
Kakaowa babka majonezowa

Kakaowa babka majonezowa

Babka majonezowa to nasza ulubiona babka wielkanocna, gdyż jest lekka, puszysta i do tego wilgotna, a to że jest bardzo smaczna to tylko mały szczegół
2 Zapisać
Babka wielkanocna (majonezowa)

Babka wielkanocna (majonezowa)

Dzięki temu składnikowi nasza babka jest smaczna i pulchna. 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej. 3/4 mąki pszennej. Jajka utrzeć z cukrem na puch, następnie dodajemy mąki z proszkiem do pieczenia i na wolnych obrotach miksujemy dodajemy 2 cukry do pieczenia oraz majonez Folwark. Przekładamy ciasto do formy babkowej i pieczemy ok 45 min w temp 180 stopni (do suchego patyczka). 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej. 3/4 mąki pszennej
2 Zapisać
Babka majonezowa

Babka majonezowa

Jajka zmiksować z cukrem na puch, dodać resztę składników i ponownie zmiksować. Jedna z najlepszych, o ile nie najlepsza babka jaką jadłam w życiu - puszysta a jednocześnie wilgotna, o pięknym kolorku, majonezu nic a nic nie czuć a smak
2 Zapisać
Babka majonezowa

Babka majonezowa

Jeśli nie mamy w lodówce ani jednego jajka i ani grama. Babka jest pyszna. bardziej zwarta i nieco bardziej wilgotna niż babka piaskowa
1 Zapisać
babka majonezowa z polewą z białej czekolady

babka majonezowa z polewą z białej czekolady

Babka wyszła bardzo delikatna i niezwykle puszysta. 4 czubate łyżki ulubionego majonezu. 45 minut w formie. 45 minut
1 Zapisać
Kakaowa babka majonezowa

Kakaowa babka majonezowa

Babka majonezowa to zdecydowanie nasza ulubiona babka wielkanocna. * 4 duże jajka. * 3/4 szklaki majonezu. * 4 łyżki gorzkiego kakao. * 4 łyżki cukru pudru. 45 minut. 4 duże jajka. 4 łyżki gorzkiego kakao. 4 łyżki cukru pudru. 45 minut
1 Zapisać
Babka majonezowa

Babka majonezowa

4 jajka. Piec w temperaturze 180° przez 40 minut. 4 jajka. Składniki. 0,5 szklanki mąki pszennej. 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej