Przepis na anyżki ciastka

1 Zapisać

Ciasteczka anyżkowe

Nie jestem jego wielką fanką, chociaż anyżki - popularne biszkopcikowe ciasteczka naprawdę lubię. W smaku ciastka nie są zbyt słodkie, dlatego jeśli wolicie bardzo słodkie wypieki polecam dodać więcej cukru
0 Zapisać

Sezamki

Anyżki już piekłam, możecie je znaleźć na blogu w tym miejscu. Dla mnie sezamki to smak dzieciństwa. Sezamki, twarde ciasteczka anyżkowe, sztuczny smak gumy turbo i rozkosznie owocowy, dostępny tylko od święta smak mamby
7 Zapisać

Anyżki.

Anyżki to ciastka znane Nam przede wszystkim z cukierni. ) Skorzystałam z podpowiedzi z bloga Sprawdzona Kuchnia oraz książki "Ciasta, ciastka, ciasteczka" Jana Czernikowskiego
0 Zapisać

Anyżki

Mąkę dodajemy do momentu aż masa będzie na tyle gęsta, że ciastka nie będą się nam rozlewały. Ciastka formujemy na okrągłe placuszki małą łyżeczką lub rękawem z odciętą końcówką
0 Zapisać

Anyżki

Mąkę dodajemy do momentu aż masa będzie na tyle gęsta, że ciastka nie będą się nam rozlewały. Ciastka formujemy na okrągłe placuszki małą łyżeczką lub rękawem z odciętą końcówką
0 Zapisać

Alberty I

Tak przygotowane ciastka przekładamy na blachę do pieczenia. Po upieczeniu ciastka wyciągamy z piekarnika i odstawiamy je do przestygnięcia
0 Zapisać

Alberty II

Każde surowe ciastko smarujemy białkiem i posypujemy delikatnie zmielonym anyżkiem. Za pomocą kwadratowych foremek wycinamy ciastka, które dziurkujemy widelcem
Więcej przepisów na %s strony