Przepis na antrykot wołowy rosół

31 Zapisać
Rosół domowy drobiowo - wołowy

Rosół domowy drobiowo - wołowy

   Mój rosół przeważnie jest wołowy bądź wołowo - drobiowy. Rosół domowy      Dzisiaj postanowiłam ugotować rosół
1 Zapisać
Rosół wołowy

Rosół wołowy

Ja bardzo lubię rosół wołowy, który gotuję najczęściej, choć zdarza mi się też przygotowywać rosół drobiowo- wołowy
0 Zapisać
Rosół wołowy z nutką egzotyki

Rosół wołowy z nutką egzotyki

Antrykot umyć i włożyć do dużego garnka, dodać umyte obrane warzywa, lubczyk, czosnek i podpieczoną na palniku cebulę
0 Zapisać
ROSÓŁ WOŁOWY

ROSÓŁ WOŁOWY

Zastanawiałam się z czym je mogę podać i wybór padł na rosół wołowy. Ja taki rosół podałam z włoskimi pierożkami, ale można go zaserwować np
29 Zapisać
Rosół domowy

Rosół domowy

porcja rosołowa lub kura, części kurczaka bez kupra, z wołowiny - antrykot, żeberka czy rostbef, kawałki cielęciny, skrzydło z indyka lub szyjka, część kaczki )
1 Zapisać
Rosół wołowo-drobiowy. P.S. Sto lat Kochanie!

Rosół wołowo-drobiowy. P.S. Sto lat Kochanie!

Dobre mięso - lubię rosół z dodatkiem mięsa wołowego (szponder, antrykot), to nie musi być wielki kawałek
1 Zapisać
Tradycyjny rosół domowy

Tradycyjny rosół domowy

szponder, antrykot) - można pominąć. Zastanawiałam się czy przyznawać się do tego, że mimo, iż jestem fanką zup, bloguję/gotuję od kilku lat, to taki tradycyjny, domowy rosół zrobiłam po raz pierwszy
0 Zapisać
Antrykot z sosem  musztardowym

Antrykot z sosem musztardowym

dietetyczny obiad, to zapraszam na antrykot wołowy z rosołu, podany z sosem. 500 g antrykotu z kością. Jeśli macie ochotę na
0 Zapisać
gulasz wołowy z kawą, czekoladą i chili

gulasz wołowy z kawą, czekoladą i chili

I tak, krok po kroku, podpatrując Kwestię Smaku dzisiaj do obiadu gulasz wołowy z dodatkiem kawy, czekolady i ostrej chili
18 Zapisać
Pomysł na mięso po rosole – mini pierożki

Pomysł na mięso po rosole – mini pierożki

antrykot wołowy. Przygotowujemy wspaniały rosół – każda gospodyni robi go inaczej, ale najlepszy jest gdy użyjemy co najmniej dwóch rodzajów mięs (ja używam kurczaka i antrykotu wołowego)
5 Zapisać
Łazanki z kapustą kiszoną i mięsem wołowym

Łazanki z kapustą kiszoną i mięsem wołowym

rosół wołowy. W składnikach wspomniałam o ugotowanym mięsie wołowym, bo sama do przygotowania łazanek wykorzystuję mięso, z którego przyrządzałam np
2 Zapisać
Przepis na flaczki wołowe. Domowe flaczki wołowe. Flaczki po polsku

Przepis na flaczki wołowe. Domowe flaczki wołowe. Flaczki po polsku

Kupiłam kawałek antrykotu i ugotowałam rosół. A rosół ugotowałam specjalnie. 1 kg flaczków wołowych ( najlepiej już przygotowanych tz. Jak pisałam wyżej flaczki dobrze smakują doprawione na talerzu maggi 1 kg flaczków wołowych
1 Zapisać
Kremowa zupa dyniowo-jabłkowa z wołowymi klopsikami

Kremowa zupa dyniowo-jabłkowa z wołowymi klopsikami

Zupa krem z dyni hokkaido z jabłkiem, amarantusem i klopsikami wołowymi. KLOPSIKI - 300 g wołowiny bez kości, u mnie antrykot. KLOPSIKI - 300 g wołowiny bez kości, u mnie antrykot
17 Zapisać
Krokiety z mięsem i kapustą

Krokiety z mięsem i kapustą

Kawałki antrykotu, pręgi lub innej rosołowej porcji. Co robicie z mięsem, na którym gotujecie niedzielny rosół
14 Zapisać
12 wspaniałych, czyli jak zorganizowaliśmy warsztaty kulinarne

12 wspaniałych, czyli jak zorganizowaliśmy warsztaty kulinarne

Rostbef czy antrykot zapewniają również masę radości i przyjemności. Wołowina – bo nie umiemy jej przyrządzać, bo przygotowanie soczystego steka to w zasadzie karkołomne zadanie, bo o mięsie wołowym w Polsce wiemy w zasadzie niewiele
3 Zapisać
gulasz z łaty

gulasz z łaty

I tak obok oklepanego schabu, karczku, łopatki czy filetów z kurczaka, można tam nabyć bardziej egzotycznie brzmiący antrykot, rostbef, szponder, a nawet cielęcinę czy rzeczoną łatę wołową
2 Zapisać
WOŁOWINA

WOŁOWINA

Ostatnie badania Inspekcji handlowej wykazały, że w co czwartym mielonym mięsie wołowym była wieprzowina
1 Zapisać
Rosół wołowy wg Buni

Rosół wołowy wg Buni

Wyjąć mięso i warzywa , a rosół  przecedzić. 1 kg wołowiny - antrykot 0, 3 kg wołowiny na rosół - przerośniętej - tłustej3 marchewki1 pietruszka1/2 porakawałek selera wielkości pietruszki1 cebula1 goździk1 suszony borowik ( lub podgrzybek )1 liść laurowy2 ziela angielskie4 ziarna pieprzu ziarnistego czarnegoprzyprawa do zup ( ja  daję 2 kostki bulionu wołowego )1 łyżeczka cukrumaggi8 szklanek wodyObrać i umyć warzywa. Zmniejszyć gaz i gotować pod przykryciem 2 godziny na małym gazie ( rosół ma ,, mrugać ,, ). 1 litra rosołu ( gdyby się za mocno wygotowywał to można dolać wrzącej wody w trakcie gotowania - nie zimnej bo rosół zrobi się mętny )