Przepis na antrykot wołowy rosół

1 Zapisać

Rosół wołowy wg Buni

Wyjąć mięso i warzywa , a rosół  przecedzić. 1 kg wołowiny - antrykot 0, 3 kg wołowiny na rosół - przerośniętej - tłustej3 marchewki1 pietruszka1/2 porakawałek selera wielkości pietruszki1 cebula1 goździk1 suszony borowik ( lub podgrzybek )1 liść laurowy2 ziela angielskie4 ziarna pieprzu ziarnistego czarnegoprzyprawa do zup ( ja  daję 2 kostki bulionu wołowego )1 łyżeczka cukrumaggi8 szklanek wodyObrać i umyć warzywa. Zmniejszyć gaz i gotować pod przykryciem 2 godziny na małym gazie ( rosół ma ,, mrugać ,, ). 1 litra rosołu ( gdyby się za mocno wygotowywał to można dolać wrzącej wody w trakcie gotowania - nie zimnej bo rosół zrobi się mętny )
Więcej przepisów na %s strony