Przepis na andrut z masą czekoladową

19 Zapisać
Andruty przekładane masą czekoladową

Andruty przekładane masą czekoladową

paczka kwadratowych wafli andrutów. Letnią masą przekładać wafle, docisnąć, najlepiej obciążyć deską i odstawić na godzinę
37 Zapisać
67. WAFEL Z MASĄ CZEKOLADOWĄ ZWANY ANDRUTEM

67. WAFEL Z MASĄ CZEKOLADOWĄ ZWANY ANDRUTEM

Wafle przekładane słodką masą, karmelem lub nutellą są dość powszechnie znanym łakociem, ale nigdy nie byłam ich wielką fanką
2 Zapisać
Torcik czekoladowy z Wiśnią nadwiślanką na spodzie z Andrutów kaliskich

Torcik czekoladowy z Wiśnią nadwiślanką na spodzie z Andrutów kaliskich

Odstawiłam na chwilę do przestudzenia, a następnie wyłożyłam wiśnie na zastygniętą masę czekoladową. Dziś słów kilka o Andrutach kaliskich
44 Zapisać
Wafle z masą mleczno- czekoladową

Wafle z masą mleczno- czekoladową

Gotową masą przekładamy wafle. Smacznie, prosto i bez pieczenia. Masa na bazie mleka w proszku smakuje nieziemsko i uzależnia
267 Zapisać
Waniliowo-czekoladowe andruty

Waniliowo-czekoladowe andruty

Moja mama robiła je zawsze w wersji czekoladowej, a ja dziś podzieliłam krem na dwie części, czekoladową i waniliową, bo tak będzie ciekawiej
7 Zapisać
Piszinger, andrut, kajmak – wafle w 20 minut

Piszinger, andrut, kajmak – wafle w 20 minut

Pamiętacie te przekładane wafle. Kto u Was w domu robił najlepsze. Te z dzisiejszego przepisu to bardzo szybka wersja znanego smakołyku – tortu Pischinger
6 Zapisać
Blok czekoladowy

Blok czekoladowy

Do środka dodawała mnóstwo suszonych owoców i orzechów, pomijała herbatniki, a całość przekładała andrutami
5 Zapisać
Andrut

Andrut

Dzisiaj robię masę czekoladową, która jest super pyszna. Jednym z nadzień często używanych do zrobienia andruta jest mleko kandyzowane, nie będę jednak go dzisiaj używać do mojego wafla
0 Zapisać
czekoladowa niedziela #9 - domowy wafelek kokosowo-czekoladowy vel Princessa®

czekoladowa niedziela #9 - domowy wafelek kokosowo-czekoladowy vel Princessa®

lub płaskim talerzu kładziemy pierwszy andrut, smarujemy go masą i przykrywamy. drugim andrutem, który również smarujemy masą
0 Zapisać
Czekoladowy, warstwowy, bez pieczenia

Czekoladowy, warstwowy, bez pieczenia

Gdy poprzednio przyrządzałam ten przesmaczny torcik, składający się wszak z wafli, czyli andrutów, przekładanych masą i pokrytych polewą czekoladową, uşywałam tych wafli powszechnie dostępnych, dość grubych
7 Zapisać
Wafelek z nadzieniem czekoladowym

Wafelek z nadzieniem czekoladowym

Na samym końcu wsypujemy kakao i mieszamy tak długo aż połączy się z mleczną masą. Dzieło mojego męża. Do garnka wlewamy wodę i dodajemy margarynę, podgrzewamy tak długo aż się  roztopi
2 Zapisać
Waflowo – czekoladowy tort Pischinger

Waflowo – czekoladowy tort Pischinger

Następnie przygotowujemy polewę czekoladową. Inspiracją do zrobieni tego waflowego tortu, była książka z przepisami dziadka mojego męża, o której wspominałam przy poprzednim przepisie na wafle Pischinger
1 Zapisać
Mazurek kajmakowo czekoladowy

Mazurek kajmakowo czekoladowy

przełożę andrutem. Święta wielkanocne bez mazurka. To raczej niemożliwe w polskiej tradycji. I choć mazurek kojarzy się nam dwojako
0 Zapisać
Pischinger czyli wafle czekoladowe

Pischinger czyli wafle czekoladowe

Otóż torcik z wafli przekładanych masą czekoladowo-orzechową wymyślił w XIX wieku pewien wiedeński cukiernik - Oscar Pischinger
49 Zapisać
Nutelka z brzoskwiniami

Nutelka z brzoskwiniami

cieście czekoladowym rozsmarować masę czekoladową (II) i posypać pokruszonym. Ciasto rewelacja - nie za słodkie- takie
39 Zapisać
Piszinger – przepis

Piszinger – przepis

Oblaty lub andruty przekładamy masą, lekko dociskając nie zapominając o bokach i samym wierzchu. Piszinger to nic innego jak wafle przełożone masą, zazwyczaj czekoladową
18 Zapisać
Cynamonowiec

Cynamonowiec

Ciasto polewamy polewą czekoladową i posypujemy płatkami migdałowymi. Margarynę ucieramy z cukrem pudrem na gładki krem
11 Zapisać
Zadziorne pyszności

Zadziorne pyszności

Smalec rozsmarowuje na andrutach. Śmietanę delikatnie łączymy z serkowo-orzechową masą. Nadzieniem wypełniamy czekoladową foremkę i pakujemy ciasto celem schłodzenia do lodówki na co najmniej pół godziny