Przepis na amura

Amur smażony w cieście piwnym

Amur smażony w cieście piwnym

Wystarczy zamarynować kawałki amura a potem obtoczyć go w puszystym cieście piwnym i po usmażeniu powstanie coś pysznego
Amur w warzywach

Amur w warzywach

Ostatnio kupiłam tak filety z amura. filety z amura. Zdarza Wam się kupić coś z ciekawości. Z ciekawości dla smaku czy zapachu
Amur z patelni

Amur z patelni

1 ryba Amur ok 1600 g (przed patroszeniem). sól. pieprz. pieprz pomarańczowy. suszona trawa cytrynowa. sok z cytryny
"Amur"

"Amur"

I po kilku próbach udało się złowić amura. Oczyszczonego i wypatroszonego amura myję, osuszam papierowym ręcznikiem, a następnie kroję na porcje
Amur z rozmarynem

Amur z rozmarynem

Dawno już nie jadłam tak pysznej ryby jak ten piękny filet z amura który zakupiliśmy. Połową masła wysmarowałam naczynie do zapiekania i ułożyłam w nim filet z amura
Amur pieczony na oleju rzepakowym

Amur pieczony na oleju rzepakowym

Pierwszy raz jadłam Amura i powiem że jest przepyszny,bardzo soczysty. 500g amura świeżego. Olej rzepakowy ciemny używam też dość często, jest on najlepszym dodatkiem do świątecznych potraw, bez niego nie zaczynam przygotowań" 500g amura świeżego