Przepis na ajerkoniak na spirytusie

Domowy ajerkoniak

Domowy ajerkoniak

Jeśli nie zrobimy tego w odpowiedni sposób, nasz ajerkoniak się zwarzy. Świetna propozycja na rozgrzewkę w tę chłodną, grudniową sobotę - gęsty, domowy likier na bazie mleka, żółtek i spirytusu czyli
226 0
Ajerkoniak – domowy likier jajeczny

Ajerkoniak – domowy likier jajeczny

Moja babcia przygotowywała zawsze ajerkoniak na imieniny. Jego przygotowanie jest bardzo proste, a w przeciwieństwie do wielu domowych nalewek można pić go niemal od razu po przygotowaniu (choć najlepszy jest co najmniej po tygodniu)
13 0
Ajerkoniak

Ajerkoniak

Nazywany jest adwokatem (Advocaat), likierem jajecznym, ale najczęściej używana jest nazwa ajerkoniak
6 0
Ajerkoniak domowej roboty

Ajerkoniak domowej roboty

Trzymamy nasz ajerkoniak w lodówce. Wykonanie. Połowę ajerkoniaku wlewamy do butelki. Żółtka utrzeć z cukrem na, aż do białości i podwoją swoją objętość dalej miksując na małych obrotach dodajemy ekstrakt waniliowy, mleko i wlewamy pomału spirytus ciągle miksując na małych obrotach
5 0
Ajerkoniak czekoladowy

Ajerkoniak czekoladowy

) Poza tym ajerkoniak jest niesamowicie gęsty, więc właściwie można go jeść łyżeczką, więc lepiej zróbcie go i przelejcie do słoików, łatwiej będzie Wam go wydobyć ze środka
3 0
Ajerkoniak

Ajerkoniak

Najlepszy i najsmaczniejszy domowej roboty likier o nazwie AjerkoniakAjerkoniak. Można pić następnego dnia, ale czym dłużej stoi tym jest lepszy 6 sztcukier 250 gcukier waniliowy 1 torebka małamleko skondensowane 0,5 puszkispirytus-0,5 szkl
3 0
Domowy ajerkoniak na Wielkanoc

Domowy ajerkoniak na Wielkanoc

Najwyższa pora, a właściwie ostatni moment, żeby przygotować domowy ajerkoniak na Wielkanoc. Ciągle miksując dodajemy powoli mleko, a następnie, również nie przestając miksować, dodajemy szklankę spirytusu
3 0
Ajerkoniak

Ajerkoniak

Najlepszy ajerkoniak na świecie robił mój dziadek, łyşka stała w nim pionowo, bo jego się nie piło jego się jadło
0 0
Domowy ajerkoniak

Domowy ajerkoniak

Idealny od święta i na co dzień. Żółtka ubijamy z cukrem na puszysta masę. W tym czasie zagotowujemy śmietankę z cukrem wanilinowym, następnie studzimy i dolewamy powoli do żółtek aż uzyskamy jednolitą masę
0 0