Przepis na ajerkoniak na spirytusie

4 Zapisać

Ajerkoniak domowej roboty

Trzymamy nasz ajerkoniak w lodówce. Wykonanie. Połowę ajerkoniaku wlewamy do butelki. Żółtka utrzeć z cukrem na, aż do białości i podwoją swoją objętość dalej miksując na małych obrotach dodajemy ekstrakt waniliowy, mleko i wlewamy pomału spirytus ciągle miksując na małych obrotach
3 Zapisać

Ajerkoniak

Najlepszy i najsmaczniejszy domowej roboty likier o nazwie AjerkoniakAjerkoniak. Można pić następnego dnia, ale czym dłużej stoi tym jest lepszy 6 sztcukier 250 gcukier waniliowy 1 torebka małamleko skondensowane 0,5 puszkispirytus-0,5 szkl
0 Zapisać

Ajerkoniak

Najlepszy ajerkoniak na świecie robił mój dziadek, łyşka stała w nim pionowo, bo jego się nie piło jego się jadło
0 Zapisać

Domowy ajerkoniak

Idealny od święta i na co dzień. Żółtka ubijamy z cukrem na puszysta masę. W tym czasie zagotowujemy śmietankę z cukrem wanilinowym, następnie studzimy i dolewamy powoli do żółtek aż uzyskamy jednolitą masę
Więcej przepisów na %s strony