Przepis na ajerkoniak na spirytusie

Domowy ajerkoniak

Domowy ajerkoniak

Jeśli nie zrobimy tego w odpowiedni sposób, nasz ajerkoniak się zwarzy. Świetna propozycja na rozgrzewkę w tę chłodną, grudniową sobotę - gęsty, domowy likier na bazie mleka, żółtek i spirytusu czyli
Ajerkoniak domowej roboty

Ajerkoniak domowej roboty

Trzymamy nasz ajerkoniak w lodówce. Wykonanie. Połowę ajerkoniaku wlewamy do butelki. Żółtka utrzeć z cukrem na, aż do białości i podwoją swoją objętość dalej miksując na małych obrotach dodajemy ekstrakt waniliowy, mleko i wlewamy pomału spirytus ciągle miksując na małych obrotach
Ajerkoniak - likier jajeczny

Ajerkoniak - likier jajeczny

Zachęcam Was do przygotowania domowego ajerkoniaku (zwanego także advocatem), który jest bardzo prosty i w sumie bardzo szybki w przygotowaniu, nie wymaga fachowej wiedzy na temat trunków
Domowy ajerkoniak - advocat

Domowy ajerkoniak - advocat

Pomeczowe i pomundialowe emocje, więc może by tak się czegoś napić. Ajerkoniak/advocat. Co ważne, alkohol nie wychodzi zbyt gęsty, dzięki czemu można go spokojnie pić
Ajerkoniak czekoladowy

Ajerkoniak czekoladowy

) Poza tym ajerkoniak jest niesamowicie gęsty, więc właściwie można go jeść łyżeczką, więc lepiej zróbcie go i przelejcie do słoików, łatwiej będzie Wam go wydobyć ze środka
Ajerkoniak – domowy likier jajeczny

Ajerkoniak – domowy likier jajeczny

Moja babcia przygotowywała zawsze ajerkoniak na imieniny. Jego przygotowanie jest bardzo proste, a w przeciwieństwie do wielu domowych nalewek można pić go niemal od razu po przygotowaniu (choć najlepszy jest co najmniej po tygodniu)
Ajerkoniak - likier jajeczny

Ajerkoniak - likier jajeczny

Ajerkoniak przygotowany na bazie wódki będzie rzadki. Można go jeść łyżeczką. do miseczki nalać gorącej, dopiero co zagotowanej wody, i trzymając na łyżce jajko zamaczać je na kilka sekund i szybko wyjmować
Ajerkoniak

Ajerkoniak

Nazywany jest adwokatem (Advocaat), likierem jajecznym, ale najczęściej używana jest nazwa ajerkoniak
Domowy ajerkoniak

Domowy ajerkoniak

Gotowy ajerkoniak przelać do karafki / butelki, zamknąć szczelnie i odstawić na kilka dni do lodówki
Ajerkoniak

Ajerkoniak

Najlepszy i najsmaczniejszy domowej roboty likier o nazwie AjerkoniakAjerkoniak. Można pić następnego dnia, ale czym dłużej stoi tym jest lepszy 6 sztcukier 250 gcukier waniliowy 1 torebka małamleko skondensowane 0,5 puszkispirytus-0,5 szkl
Domowy ajerkoniak

Domowy ajerkoniak

Idealny sposób na wykorzystanie żółtek, których u mnie ostatnio w nadmiarze. Aksamitny w smaku ajerkoniak każdemu poprawi humor
Domowy ajerkoniak na Wielkanoc

Domowy ajerkoniak na Wielkanoc

Najwyższa pora, a właściwie ostatni moment, żeby przygotować domowy ajerkoniak na Wielkanoc. Ciągle miksując dodajemy powoli mleko, a następnie, również nie przestając miksować, dodajemy szklankę spirytusu
Domowy ajerkoniak

Domowy ajerkoniak

Idealny od święta i na co dzień. Żółtka ubijamy z cukrem na puszysta masę. W tym czasie zagotowujemy śmietankę z cukrem wanilinowym, następnie studzimy i dolewamy powoli do żółtek aż uzyskamy jednolitą masę
Ajerkoniak z brandy lub koniakiem.

Ajerkoniak z brandy lub koniakiem.

Niektórzy uważają, że ajerkoniak jest gotowy po dobie od sporządzenia, smakosze tego trunku wyczuwają jednak różnicę między takim a odstawionym na tydzień
Ajerkoniak czekoladowy

Ajerkoniak czekoladowy

Wykonanie. Żółtka długo ucierać z cukrem na jednolitą masę. Na końcu bardzo ostrożnie wlać alkohol i wymieszać delikatnie trzepaczką
Ajerkoniak

Ajerkoniak

Najlepszy ajerkoniak na świecie robił mój dziadek, łyşka stała w nim pionowo, bo jego się nie piło jego się jadło