Przepis na żołądki wieprzowe

9 Zapisać
Wątróbka wieprzowa duszona z cebulką

Wątróbka wieprzowa duszona z cebulką

pełna łyżka smalcu wieprzowego lub gęsiego. 800g wątróbki wieprzowej. Wątroba wieprzowa to jedyne podroby obecne w moim domowym menu
9 Zapisać
Żołądki drobiowe w zalewie Lu z Szanghaju

Żołądki drobiowe w zalewie Lu z Szanghaju

parę dni później spotkałam indycze żołądki i stwierdziłam, że cena równa filetom drobiowym albo i łopatce czy szynce wieprzowej
5 Zapisać
Żołądki indycze po węgiersku

Żołądki indycze po węgiersku

Prawdę mówiąc, nie wiem czy Węgrzy przygotowują żołądki indycze w ten sposób. Tak je sobie wymyśliłam – w sosie zbliżonym do pörköltu (gulaszu wieprzowego)
4 Zapisać
Flaczki wieprzowe na rosole

Flaczki wieprzowe na rosole

) No i tłumaczę każdemu, kto krzywi się na samą o nich myśl, że skoro lubimy drobiowe żołądki, to dlaczego nie chcemy spróbować wieprzowych
3 Zapisać
Ozorki wieprzowe w sosie pomidorowym

Ozorki wieprzowe w sosie pomidorowym

Dziś więc przepis na ozory wieprzowe. 2 ozory wieprzowe. "Jeżeli jeszcze ich nie jedliście, bardzo dużo straciliście" - powiadają wielbiciele ozorów
1 Zapisać
Bigos z łopatką wieprzową

Bigos z łopatką wieprzową

Lubicie bigos. ) To kolejna typowo (dla mnie) zimowa potrawa. Zdarza mi się robić go o innych porach roku lecz teraz jest zdecydowanie najlepszy
1 Zapisać
Swojska zupa ogórkowa na rozruszanie żołądka.

Swojska zupa ogórkowa na rozruszanie żołądka.

mięska wieprzowego z kością- ok. Już dawno po świętach, a ja nadal odczuwam skutki przejedzenia. Miałam prawie dwa tygodnie wolnego w pracy
88 Zapisać
Gulasz z podrobów z pieczarkami

Gulasz z podrobów z pieczarkami

 Serca drobiowe i żołądki często kupujemy z myślą o przygotowaniu gulaszu np. Umyte i oczyszczone serca drobiowe i żołądki gotujemy w wodzie (300 ml wody) z kostką rosołową do miękkości
40 Zapisać
Gulasz z żołądków drobiowych

Gulasz z żołądków drobiowych

Były to 'trudne' lata.   O mięsie wieprzowym z 'lepszej' części zwierza (jak schab czy szynka) czy wołowym  (polędwica, antrykot, udziec), można było tylko pomarzyć
37 Zapisać
Łazanki z mięsem i kapustą

Łazanki z mięsem i kapustą

-) szczególnie polecam na zimne dni, aby przetrwać panujące mrozy, bo wiadomo, że najłatwiej z pełnym żołądkiem
26 Zapisać
Tego nie wziąłbyś do ust, czyli najdziwniejsze potrawy świata

Tego nie wziąłbyś do ust, czyli najdziwniejsze potrawy świata

Przyrządzany jest mieszanki krwi wieprzowej, łoju, bułki tartej, płatków owsianych i kawałków marynowanego wołowego języka a następnie a następnie przyprawiony na ostro, ugotowany i wystudzony
17 Zapisać
Golonka gotowana i pieczona

Golonka gotowana i pieczona

Mówią, że golonka to typowo męskie danie. Jeśli to prawda to już wiecie czym możecie się wkupić w łaski swojego mężczyzny
9 Zapisać
Fasola z kiełbasą po meksykańsku

Fasola z kiełbasą po meksykańsku

Przepis, z którego korzystałam polecał użycie tych właśnie, musiałam zdecydować jednak na znacznie dostępniejsze u nas kiełbaski wieprzowe
8 Zapisać
Ozorki w sosie chrzanowym

Ozorki w sosie chrzanowym

2 ozory wieprzowe. Dzisiaj mam dla Was propozycję z gatunku tych, które nie każdemu smakują. Ozorki wpadają do jednego worka z sercami, żołądkami i resztą podrobów, bo nie każdy chce je jeść
8 Zapisać
Zapiekanka pasterska

Zapiekanka pasterska

-600g mięsa mielonego wieprzowego lub wołowego. Szczerze przyznaję, że uwielbiam wszelakiej maści zapiekanki - musi być po prostu smaczna i zrobiona z dobrej jakości produktów
7 Zapisać
Zupa Serowa

Zupa Serowa

0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego ( sól, pieprz, 2 ząbki czosnku, 1 łyżka posiekanej natki pietruszki, 1 czerstwa bułka, mleko do namoczenia, 1 jajko). 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego ( sól, pieprz, 2 ząbki czosnku, 1 łyżka posiekanej natki pietruszki, 1 czerstwa bułka, mleko do namoczenia, 1 jajko)
6 Zapisać
Flaczki orientalne

Flaczki orientalne

Flaki do tej pory przygotowywałam w sposób tradycyjny, gotowałam na żeberkach, albo innym mięsie, doprawiałam je tak jak nauczono mnie w domu, z majerankiem, gałką muszkatałową i czerwoną papryką
5 Zapisać
Zdrowe posypki i dodatki do potraw

Zdrowe posypki i dodatki do potraw

Zastosowanie i użycie żelatyny wieprzowej i agaru jest podobne, żelatynę rozpuszcza się w gorącej wodzie i zostawia do ostygnięcia, agar rozpuszcza się w leniej wodzie, a następnie podgrzewa aż do zagotowania