Przepis na żołądki indycze

Żołądki indycze w sosie musztardowym

Żołądki indycze w sosie musztardowym

Zalewamy żołądki wodą (ok. Ugotowane żołądki odcedzamy, pozostawiając wodę, w której się gotowały. Na koniec dodajemy żołądki, całość podgrzewamy i podajemy
ŻOŁĄDKI INDYCZE W SOSIE CHRZANOWYM.

ŻOŁĄDKI INDYCZE W SOSIE CHRZANOWYM.

A mówią, że żołądki nigdy nie wyglądają ładnie. - żołądki z indyka, 1 kg,. "Przez żołądek do serca powiadają", więc chyba najprościej znaleźć drugie dno wypowiedzi i zaserwować właśnie żołądek
Żołądki indycze po węgiersku

Żołądki indycze po węgiersku

Prawdę mówiąc, nie wiem czy Węgrzy przygotowują żołądki indycze w ten sposób. Jeżeli lubicie żołądki, spróbujcie kiedyś przygotować je właśnie w ten sposób
Żołądki indycze zapiekane w kapuście

Żołądki indycze zapiekane w kapuście

Gdy żołądki są już gotowe, na patelni rozgrzewam tłuszcz, odsączam żołądki i przekładam je na patelnię, chwilę obsmażam, wyjmuję i wrzucam na patelnię pokrojoną w piórka lub kostkę cebulę, a po chwili kapustę
Serca indycze duszone z marchewką. Pyszne danie jednogarnkowe.

Serca indycze duszone z marchewką. Pyszne danie jednogarnkowe.

typu serca, żołądki, wątróbka. Dziś na obiad przygotowałam duszone serca indycze z marchewką. Jego przygotowanie wbrew pozorom nie zajmuje wiele czasu ( serca indycze są dość duże więc szybko i sprawnie się je kroi ) tylko podczas duszenia trzeba uzbroić się w cierpliwość, bo muszą być uduszone do całkowitej miękkości, a troszkę to trwa
Żoładki indycze z dynią w sosie z pieczonej papryki

Żoładki indycze z dynią w sosie z pieczonej papryki

Dziś na tapecie żołądki indycze, które miałam ostatnio okazję przyrządzać po raz pierwszy. Porównując do żołądków kaczych, te indycze mają więcej twardych błon, wymagają więc chwili dłużej przy obróbce, jak i nieco dłuższego gotowania, są też intensywniej „podrobowe” w smaku, sprawdzą się zatem dla tych, którzy nie stronią od wątróbek czy serduszek
Gulasz z serc indyczych

Gulasz z serc indyczych

Lubię wątróbkę, żołądki czy serca. Pewnie są w naszym gronie miłośnicy podrobów i ich przeciwnicy. Ja należę do tej pierwszej grupy
Gulasz z indyczych żołądków

Gulasz z indyczych żołądków

Pokrojone warzywa i żołądki wrzucić do wywaru, dodać chrzan, zagotować, zagęścić zawiesiną mąki z wodą, na samym końcu dodać śmietanę
Gęsie pipki II

Gęsie pipki II

Pu uduszeniu żołądki muszą być miękkie. Następnie dodać żołądki, posiekane ząbki czosnku i przyprawy, całość zalać 3 szklankami wody i dusić na niewielkim ogniu w zamkniętym szybkowarze przez ok. Jeżeli nie macie szybkowaru to żołądki należy dusić w zamkniętym garnku przez 3 godziny i od czasu do czasu przemieszać
Zupa gulaszowa

Zupa gulaszowa

czosnek, ziele angielskie, liść laurowy i oczywiście żołądki. Odławiamy żołądki i marchew do wystudzenia a wywar cedzimy