Przepis na żeberka duszone z grzybami suszonymi

Żeberka po staropolsku

Żeberka po staropolsku

Dzisiaj na tapecie są pyszne i aromatyczne żeberka po staropolsku. Zima w tym roku jest wyjątkowo uciążliwa i   albo ja się starzeję (co   jest oczywistą prawdą), albo   coś w tym jest ale coraz gorzej znoszę zimno, ciemno, ślisko itd
34 0
Kapuśniak

Kapuśniak

Dodajemy kości od schaba (lub żeberka co tam mamy pod ręką) i chwilę obsmażamy całość. Ja to mam jednak ciężko jak to moja babcia nawet stwierdziła, kochany mąż nie lubi kapuśniaku nie lubi żurku nie lubi barszczu białego o prażokach i plackach ziemniaczanych i wątróbce nie wspomne
14 0
Tradycyjny bigos

Tradycyjny bigos

Gdy żeberka będą miękkie oddzielić je od kości , pokroić na mniejsze kawałki. Dodać liść laurowy, ziele angielskie, kminek, uduszone mięso, śliwki pokrojone na mniejsze części , cebulę pokrojoną w kostkę i zeszkloną
13 0
Bigos tradycyjny

Bigos tradycyjny

W tym samym czasie obgotować i obrać żeberka, podsmażyć kiełbasę pokrojoną w kostkę i boczek. Bigos to niezwykle pracochłonne danie, dlatego zawsze przygotowuję go z większej ilości składników i mrożę
6 0
Bigos z Thermomix

Bigos z Thermomix

Na pokrywę Thermomix nakładamy Varomę i układamy szynkę wieprzową oraz żeberka. garść suszonych grzybów
4 0