Przepis na świąteczne magdy gessler

177 Zapisać
Ryba po grecku wg przepisu Magdy Gessler

Ryba po grecku wg przepisu Magdy Gessler

Dziś mam dla Was kolejne danie na wigilijną kolację, a mianowicie pyszną rybę po grecku wg przepisu Magdy Gessler (nieco zmodyfikowaną przeze mnie)
48 Zapisać
Zakwas z buraków wg Magdy Gessler. Zakwas buraczany na barszcz czerwony.

Zakwas z buraków wg Magdy Gessler. Zakwas buraczany na barszcz czerwony.

Zakwas z buraków wg Magdy Gessler to moja kolejna propozycja w świątecznym menu. ) Poza tym Magda Gessler w swoim oryginalnym przepisie każe zebrać pleśń z powierzchni, a kwas ponownie przecedzić przez gazę
6 Zapisać
Wredny kurczak wg Magdy Gessler i Liebster Blog Award

Wredny kurczak wg Magdy Gessler i Liebster Blog Award

Ja za to chcę Wam polecić danie wg Magdy Gessler. Wredny kurczak wg Magdy Gessler. Kwiecień umknął tak szybko, że naprawdę nie wiem kiedy
4 Zapisać
Zakwas z buraków wg Magdy Gessler

Zakwas z buraków wg Magdy Gessler

Idealny na świąteczny barszcz z uszkami. Składniki. 1 kg buraków. 1,2 l wody. 1 łyżeczka cukru. 4 ząbki czosnku
50 Zapisać
20 grudnia 2012

20 grudnia 2012

pieczone, indyjskie, z dynią, z mięsem, ale te moje świąteczne muszą być z jak najprostszego ciasta, gotowane, ze słono pieprzowym nadzieniem serowym z ziemniakami i cebulą
27 Zapisać
Czekoladowe ciasto z masą makową

Czekoladowe ciasto z masą makową

receptury Magdy Gessler. Świąteczne menu zwykle planuję z dużym wyprzedzeniem. Uwielbiam wertować przepisy i przeczesywać własną pamięć w poszukiwaniu idealnych propozycji na daną okazję
23 Zapisać
Podsumowanie akcji Kanapki, kanapeczki!

Podsumowanie akcji Kanapki, kanapeczki!

muffinkowo (madziarybka1) TOSTY FRANCUSKIEPOLSKI HAMBURGER Z KSIĄŻKI MAGDY GESSLER smacznie zdrowo kolorowo (daria526) 149
8 Zapisać
Karp smażony z migdałami i miodem - idealna karp wigilijny!

Karp smażony z migdałami i miodem - idealna karp wigilijny!

Posiliłam się przepisem Magdy Gessler z jakiegoś czasopisma - i okazało się to strzałem w dziesiątkę
6 Zapisać
Kurczak po polsku na 2 sposoby

Kurczak po polsku na 2 sposoby

Przepis jest kompilacją kilku receptur przedwojennych oraz tych pochodzących od Magdy Gessler i Joanny Chmielewskiej
4 Zapisać
Zakwas ze świeżych buraków – na czerwony barszcz i do picia. Sałatka z kiszonych buraków

Zakwas ze świeżych buraków – na czerwony barszcz i do picia. Sałatka z kiszonych buraków

Niezastąpiony do świątecznego czerwonego barszczu. Na stronie Magdy Gessler ‘Smaki życia’ znalazłam przepis na zakwas, w którym pleśń na zakwasie buraczanym brzmi jak coś pożądanego – nie
4 Zapisać
6 grudnia 2012

6 grudnia 2012

I znalazłam, piernik Magdy Gessler. Obiecany piernik Magdy Gessler, który można przechowywać tygodniami, a im starszy tym lepszy, za parę dni
2 Zapisać
Pierogi z kaszanką, boczkiem i jabłkiem

Pierogi z kaszanką, boczkiem i jabłkiem

Pierogami z kaszanką rozpoczynam czas na świąteczne przepisy. inspiracją do wykonania tych pierogów był przepis Magdy Gessler 500 g mąki pszennej
0 Zapisać
Mazurek makaronikowy przekładany

Mazurek makaronikowy przekładany

kruchy spód (przepis Magdy Gessler). Właśnie wróciłam do domu po świątecznym maratonie rodzinnym. Jak tu cicho i spokojnie
0 Zapisać
Babka Drożdżowa Wilgotna – jak doprawić?

Babka Drożdżowa Wilgotna – jak doprawić?

Zobacz przepis na wielkanocną babę drożdżową Magdy Gessler. Ocena PrzepisuOcenili WielkanocData 2015-04-01Przepis Baba drożdżowa Magdy Gessler - 5
0 Zapisać
Wielkanocny przepis: pasztet domowy

Wielkanocny przepis: pasztet domowy

Zobacz przepis Magdy Gessler na pyszny pasztet domowy. Ocena PrzepisuOcenili WielkanocData 2015-03-27Przepis Pasztet domowy Magdy Gessler - 5
38 Zapisać
Zamiast pop-cornu albo chipsów - pikantne chrupki z ciecierzycy!

Zamiast pop-cornu albo chipsów - pikantne chrupki z ciecierzycy!

) dziękuję za inspirację i życzenia świąteczne sówko. Jest to przepis Marty (nie Magdy) Gessler i poleca ona tak spreparowaną ciecierzycę do chrupania i jako dodatek do sałatek
6 Zapisać
Keks na bogato

Keks na bogato

Świąteczne gotowanie z Magdą Gessler 250 g. Składniki. 250 g mąki pszennejok. 300 g bakalii1/2 łyżeczki proszku do pieczeniałyżka mleka250 g masła180 g cukru5 jajekmasło i mąka do formylukier (opcjonalnie)Mąkę przesiać