Przepis na śledzie pod pierzynką bez buraków

7 Zapisać
Śledź pod pierzynką

Śledź pod pierzynką

śledzie, cebulę, majonez, ogórki, ziemniaki, majonez, buraki, majonez. Składniki. - 5 solonych filetów śledziowych - 1 duża cebula - 4 ogórki konserwowe - 3 ziemniaki - 3 buraki - majonez (około 250 ml) - 3 jajka- czarny, świeżo mielony pieprz- mleko do moczenia filetów
3 Zapisać
Śledź pod pierzynką

Śledź pod pierzynką

Przyroda i ludzie czują lekką bezsilność. Mam jednak jedno lekarstwo na bezsilność.   A że zimno i ciągle "piździ" zrobiłam "śledzia pod pierzynką" Przepis na tego śledzia dostałam od mojej TeściowejŚledź pod pierzynką 3-4 filety ze śledzia pokrojone w kostkę1 mała cebula drobno pokrojona2 ziemniaki ugotowane w skórce (obrane i pokrojone w plasterki)2 marynowane buraczki - starte na grubej tarce jarzynowej2 marchewki ugotowane - starte na grubej tarce2 jajka ugotowane na twardo - starte na drobnej tarce4-5 łyżek majonezuodrobina szczypiorku lub innej zieleninysólświeżo zmielony pieprz Wszystkie składniki ułóż warstwami w naczyniu w następującej kolejności
Więcej przepisów na %s strony