Przepis na śledzie po myśliwsku

3 Zapisać
Akcja kulinarna "Włoskie smaki" - Podsumowanie

Akcja kulinarna "Włoskie smaki" - Podsumowanie

Królik po myśliwsku - Ola z bloga Poznaj smaki świata. Październik zaskoczył nas przepiękną pogodą. Dzisiejsza aura jak najbardziej sprzyja rozmowom o włoskiej kuchni, dlatego zapraszam Was na podsumowanie mojej akcji "Włoskie smaki"
2 Zapisać
Jedz i jedź kulinarnym szlakiem Podkarpacia

Jedz i jedź kulinarnym szlakiem Podkarpacia

PODKARPACKIE SMAKI”. Słynny francuski recenzent kulinarny i autor regionalnych przewodników kulinarnych po Francji – CURNONSKY (Maurice Edmond Sailland), zwykł mawiać, że dobra kuchnia, to taka, w której jedzenie smakuje tym, czym jest
1 Zapisać
Boczek na ciepło

Boczek na ciepło

Powiesić w wędzarni i wędzić gorącym dymem ok. Do natychmiastowego spożycia jest super. poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
1 Zapisać
Mój kulinarny pamiętnik z Toskanii - Kuchnia toskańska

Mój kulinarny pamiętnik z Toskanii - Kuchnia toskańska

Na lekcji gotowania miałam okazję przyrządzać królika cacciatore, czyli po myśliwsku, duszonego z warzywami i białym winem
0 Zapisać
Mój kulinarny pamiętnik z Toskanii - Kuchnia toskańska

Mój kulinarny pamiętnik z Toskanii - Kuchnia toskańska

Na lekcji gotowania miałam okazję przyrządzać królika cacciatore, czyli po myśliwsku, duszonego z warzywami i białym winem
0 Zapisać
Rozważania grubasa na odwyku, czyli kulinarne zabobony, reklama i przepisów kilka

Rozważania grubasa na odwyku, czyli kulinarne zabobony, reklama i przepisów kilka

To nawet nie żołądek się domaga, ale mózg ma ochotę sobie pofolgować i wiem, że jak nie zrobię coś z tym teraz, w tej chwili, to zapewne do wieczora walkę przegram i zniewolona przez stare nawyki skończę z talerzem chińszczyzny w dłoni i pudełkiem lodów na deser
0 Zapisać
Toskania: Jak uczyłam się gotować po włosku. Relacja z lekcji gotowania.

Toskania: Jak uczyłam się gotować po włosku. Relacja z lekcji gotowania.

Przygotowaliśmy także królika cacciatore, czyli po myśliwsku, duszonego z białym winem i pomidorkami koktajlowymi oraz pepperonatę, paprykę i cebulę duszoną na oliwie
0 Zapisać
Program Paired Sheraton Sopot

Program Paired Sheraton Sopot

kaszubskie sery, śledzie, regionalne kiełbasy czy kaszubskie truskawki. Paired to poznawanie lokalnych smaków w nowoczesnym wydaniu, dlatego regionalne produkty w tym menu są dobrze widoczne np
35 Zapisać
Cukrzyca typ 2

Cukrzyca typ 2

ser twarogowy półtłusty, sery podpuszczkowe niepełnotłuste, masło, margaryna, pasztet z drobiu, cielęciny, dżemy niskosłodzone, śledzie, ryby niezbyt tłuste – gotowane, wędzone
10 Zapisać
Podsumowanie akcji "Smaki dzieciństwa" - 293 wpisów w 32 dni :)

Podsumowanie akcji "Smaki dzieciństwa" - 293 wpisów w 32 dni :)

Poniżej wszystkie wpisy z durszlak. pl dostępne są pod tym linkiem. Pozdrawiam. Prosty sposób na śledzia Matiasa ze śmietaną lub bez
10 Zapisać
Mięso,wędliny,drób,ryby

Mięso,wędliny,drób,ryby

Pod nazwą mięso w najszerszym tego słowa znaczeniu rozumie się mięśnie szkieletowe wszystkich zwierząt oraz narządy wewnętrzne
7 Zapisać
12 grup produktów spożywczych

12 grup produktów spożywczych

Do pozostałych składników zalicza się. Pod względem wartości odżywczej największe znaczenia mają białka, sole mineralne oraz witaminy – głównie grupy B
6 Zapisać
Cukrzyca

Cukrzyca

cielęciny, dżemy niskosłodzone, śledzie, ryby niezbyt tłuste – gotowane,. oraz dwucukry, których przykładem jest sacharoza nazywana potocznie cukrem
2 Zapisać
BARSZCZYK Z KISZONYCH BURAKÓW

BARSZCZYK Z KISZONYCH BURAKÓW

Robiąc zakwas buraczany po odcedzeniu pozostają nam lekko ukiszone. pozbawione koloru a w czasie gotowania tracą go jeszcze trochę
0 Zapisać
Mięso,wędliny,drób,ryby

Mięso,wędliny,drób,ryby

Pod nazwą mięso w najszerszym tego słowa znaczeniu rozumie się mięśnie szkieletowe wszystkich zwierząt oraz narządy wewnętrzne
0 Zapisać
Trzy znaki smaku

Trzy znaki smaku

Kilka dni temu otrzymałam do przetestowania zestaw kilku polskich produktów tradycyjnych i regionalnych posiadających europejskie znaki jakości
0 Zapisać
TRZY ZNAKI SMAKU - RELACJA ZE SPOTKANIA

TRZY ZNAKI SMAKU - RELACJA ZE SPOTKANIA

No i mój talerz, przepyszny obwarzanek krakowski, bryndza podhalańska, którą ubóstwiam, śledzie w oleju rydzowym i ser koryciński
0 Zapisać

Śledziki po myśliwsku

solą (ostrożnie, bo śledzie są słone). Filety śledziowe osączyć z oleju, pokroić na niewielkie kawałki