Przepis na łopatka wieprzowa czym doprawić

1 Zapisać
Bitki wieprzowe z marchewką

Bitki wieprzowe z marchewką

Pasuje w zasadzie do wszystkiego, więc to od Was zależy - z czym je połączycie. Doprawić też możecie na swój smak
0 Zapisać
Kiełbasa wieprzowa z wędzonym boczkiem i cebulką

Kiełbasa wieprzowa z wędzonym boczkiem i cebulką

Z mięsa wyciągnąć ziele angielskie i liście laurowe po czym zmielić wraz z czosnkiem w maszynce do mielenia mięsa
65 Zapisać
kluski śląskie z gulaszem wieprzowym

kluski śląskie z gulaszem wieprzowym

Każdy kawałek obtaczamy w mące i obsmażamy na rozgrzanym oleju , po czym przekładamy mięso do garnka, zalewamy wodą i stawiamy na małym gazie
0 Zapisać
Domowa słoikowa łopatka boczkowa

Domowa słoikowa łopatka boczkowa

Mięso zostawić na około godzinę i w razie potrzeby doprawić po czym ponownie wymieszać. 3,5 kg łopatki wieprzowej
23 Zapisać
Tradycyjne gołąbki w sosie pomidorowym

Tradycyjne gołąbki w sosie pomidorowym

Na patelnię nalać nieco oliwy, dodać obraną i pokrojoną w drobną kostkę cebulę, mięso mielone, doprawić solą i pieprzem, po czym smażyć mieszając od czasu do czasu, do momentu, aż mięso nie będzie surowe
15 Zapisać
Zupa gulaszowa

Zupa gulaszowa

Mąkę rozrobić z odrobiną wody i zagęścić nią zupę po czym zagotować. W miarę potrzeby doprawić.                         A to jest wersja zupy gulaszowej na łopatce wieprzowej
11 Zapisać
Pieczeń rzymska działająca na wyobraźnię.

Pieczeń rzymska działająca na wyobraźnię.

Kiedy postawiłam na stole półmisek…jeszcze nie zdążyłam wyjawić w czym tkwi sekret a rodzina już orzekła, że dzięki tym „orzechom” pieczeń owa nabrała interesującego smaku
11 Zapisać
Lasagne bolognese ze szpinakiem

Lasagne bolognese ze szpinakiem

Smażyć mieszając od czasu do czasu, do momentu, aż mięso nie będzie surowe, po czym wlać puszkę pomidorów i doprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi
8 Zapisać
Pasztet z konfiturą z czerwonej cebuli

Pasztet z konfiturą z czerwonej cebuli

Czerwona cebula duszona w winie pięknie się karmelizuje i nabiera lekko, słodko-kwaśnego charakteru, czym podkreśla delikatność mięsa
5 Zapisać
Klopsiki pikantne w kapuście

Klopsiki pikantne w kapuście

Pod koniec dodać koncentrat pomidorowy, doprawić do smaku pieprzem i solą. 1 kg mięsa mielonego (u mnie mielona łopatka wieprzowa). Gotować około 10 minut, po czym dodać podsmażone klopsiki i nadal gotować pod przykryciem jeszcze około 30 minut. 1 kg mięsa mielonego (u mnie mielona łopatka wieprzowa)
5 Zapisać
Pieczone mielone

Pieczone mielone

Piec 45 minut, po czym zdjąć folię aluminiową. Piec 45 minut, po czym zdjąć folię aluminiową. Do tej pory kotlety mielone smażyłem
3 Zapisać
Domową kiełbasę wcale nie jest trudno zrobić.

Domową kiełbasę wcale nie jest trudno zrobić.

Kto sam robił lub przebywał w domu gdzie robiono, wie o czym piszę. smakowo jak wspominałam wyżej trzeba doprawić według własnych upodobań , a tak ogólnie to niebo w gębie
2 Zapisać
Pikantna wieprzowina z pomidorami

Pikantna wieprzowina z pomidorami

Spróbujecie i będziecie wiedzieli o czym mówię. Bez przykrywania całość gotować na małym ogniu około 40 minut w tym czasie pomidory się rozgotują, mięso jeszcze bardziej zmięknie i odparuje cały płyn ma nam powstać coś w rodzaju pasty mięsno-pomidorowej na koniec doprawić do smaku szczyptą cukru i pieprzem na pikantnie , ewentualnie dosolić
1 Zapisać
Kotlety mielone z natką ( bez jajek) i Hell’s Kitchen

Kotlety mielone z natką ( bez jajek) i Hell’s Kitchen

karkówka, łopatka. Dodać warzywa, sos, doprawić. Obtaczać w mące, smażyć na oleju, na średnim ogniu, 5minut po czym obrócić, dodać masło
0 Zapisać
Klasyka Gatunku, odcinek 1 - lazania!

Klasyka Gatunku, odcinek 1 - lazania!

Pieczemy 40 minut pod przykryciem, po czym zdejmujemy folię i zapiekamy jeszcze około 20-25 minut, aż ser się zrumieni
0 Zapisać
Magyar gulyás

Magyar gulyás

Nawet te same, po dodaniu pewnych składników, co okazały się zawsze czymś nowym dla podniebienia. Następnego dnia dodał Imre ziemniaki pokrojone w średnią kostkę, najpierw lekko podsmażoną na odrobinie smalcu, na patelni, a gdy zaczęły niektóre brązowieć, podlał niewielką ilością wody, doprowadził do wrzenia, dodał garść kwaszonej kapusty, a po chwili wrzucił do kociołka z wrzącym gulyás'em z poprzedniego dnia, po czym od razu zdjął kociołek z nad ogniska
0 Zapisać
Rozważania grubasa na odwyku, czyli kulinarne zabobony, reklama i przepisów kilka

Rozważania grubasa na odwyku, czyli kulinarne zabobony, reklama i przepisów kilka

Oczywiście oszustwo musi być dobrze zaplanowane, niemal niczym zbrodnia doskonała. )Dzisiaj szaleństwo weekendowe - kalorii nie liczymy
0 Zapisać
CHAR SIU BAO CZYLI BUŁECZKI Z WIEPRZOWINĄ.

CHAR SIU BAO CZYLI BUŁECZKI Z WIEPRZOWINĄ.

Najlepsza byłaby upieczona łopatka wieprzowa w chińskich aromatach jednak tym razem poszłam na skróty i użyłam mięsa mielonego