Podlaski kulebiak z kapustą i grzybami
Crust and Dust
Crust and Dust
  • Classificar esta receita!
  • A sua classificação
Ogólna ocena 0 (0 oceny)
0

Składniki

  • 30 minut
  • 15 g drożdży
  • 100 ml mleka
  • 1 łyżka cukru
  • 50 g rozpuszczonego masła
  • 250 g mąki
  • 2 łyżki oleju
  • 300 g kapusty kiszonej
  • 40 g suszonych grzybów
  • 1 cebula
  • 3 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżeczka kminku
  • 1 jajko
  • 1 jajko
  • 1 łyżka wody
  • 5 mm Wykładamy farsz zostawiając ok. 2 cm wolnego brzegu. Zawijamy ciasto tak jak naleśnik
  • 7. W kubku mieszamy pozostałe jajko z wodą. Smarujemy nim wierzch kulebiaka.
  • 8. Z pozostałego ciasta robimy dwa wałeczki długości kulebiaka. Zawijamy je tworząc warkoczyk. Układamy go na kulebiaku. Smarujemy jajkiem z wodą.
  • 170 stopni Celsjusza i pieczemy
  • 40 minut

Instrukcje

Komentarze

Zaloguj się lub Zarejestruj się, aby dodać komentarz.

Napisz komentarz...