Anna-jurksztowicz-gotuje:-karp-po-żydowsku

Anna Jurksztowicz Gotuje: Karp Po Żydowsku

Karp po żydowsku to tradycyjne danie, które zostało przygotowane przez Annę Jurksztowicz. Jest to smaczny i aromatyczny główny posiłek, który może być podawany na specjalne okazje lub jako codzienny obiad. Przepis na ten pyszny karp po żydowsku jest prosty i szybki w przygotowaniu.

Przepis na Karp Po Żydowsku

Składniki:

  1. 1 kg filetu z karpia
  2. 3 cebule
  3. 3 ząbki czosnku
  4. 1/4 szklanki oleju
  5. 1/4 szklanki octu winnego
  6. 1/4 szklanki soku z cytryny
  7. 1 łyżeczka soli morskiej
  8. 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego
  9. 1/4 szklanki posiekanej natki pietruszki

Polecamy spróbować tego pysznego dania! Karp po żydowsku jest idealnym rozwiązaniem dla osób, które chcą przygotować coś smacznego i niebanalnego. To danie jest proste w przygotowaniu, a jego smak jest nie do opisania! Spróbuj tego dania i ciesz się smakiem tradycyjnej kuchni żydowskiej!

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz